Events

Cycle for Dreams-tocht levert 2500 euro op

Afgelopen zondag was het dan zover; Cycle for Dreams,  een wielertocht om geld in te zamelen voor stichting DreamCycle.  Zestig enthousiaste deelnemers starten rond 10 uur  aan een prachtige tocht door de Lage Vuursche.

Ontzettend leuk om te zien dat het gemixte publiek, jong en oud, fanatieke wielerrenner of plezier fietser zich met elkaar mengt en vermaakt.  Ieder heeft zijn eigen verhaal en motivatie om mee te doen.

Zo ook voor oud collega van Functionele Training Baarn, Sandrien. Zij had een dubbel motief om zich in het strakke wielerpakje te hijsen.  Bij Sandrien werd vorig jaar baarmoederhalskanker geconstateerd en moest zij een chemokuur ondergaan. Een team van vrienden en familie zijn om haar heen gaan staan en hebben haar ondersteund tijdens deze zware maanden van onzekerheid en hectiek.  In februari 2018 kreeg Sandrien te horen dat ze kanker vrij was! Het lijkt dan allemaal voorbij maar de opbouw van conditie,kracht en vertrouwen is op zijn zachtst gezegd pittig te noemen.  Ze mag dan ook ontzettend trots zijn op het feit dat ze hier weer staat zo kort na deze heftige periode. Prachtig om op deze manier je in te zetten in de strijd tegen kanker! Respect Sannie!

Voor mij als therapeut was het bijzonder dat Mara een 29- jarige vrouw met Multiple Sclerose (MS) mee fietste, haar eerste wielertoer. Vorig jaar oktober was zij niet om te lopen vanwege een hevige aanval. Volgens de neuroloog zou er na een half jaar in principe geen verbetering meer zou kunnen optreden en is het vanaf dat moment “status quo”. Afgelopen maanden hebben we samen keihard gewerkt om op de goede manier met haar klachten om te gaan en voor haar een passende training te vinden. Na maanden stapje voor stapje opgebouwd te hebben heeft Mara uiteindelijk het vertrouwen terug gewonnen en de stap durven te maken om het sporten weer op te pakken, en is zij gestart met wielrennen. Samen met haar broer en haar vader hebben ze de afstand opgebouwd zodat ze uiteindelijk mee kon doen aan dit evenement.  Omdat ik vind dat sporten voor iedereen haalbaar en leuk moet zijn heb ik de 15 kilometer toegevoegd. Hiermee wilde ik mede voor Mara de gelegenheid creëren om mee te kunnen doen.  In plaats van de 15 kilometer fietste ze de 30 kilometer! Ze heeft heeft tegen deel bewezen , wat een top prestatie! Ik ben ontzettend trots op haar!

Met dank aan de deelnemers, donateurs en de sponsoring per kilometer komt het voorlopig geschatte opgehaald bedrag op 2500 euro!!! Wat een geweldig bedrag voor een geweldige dag!!

In het bijzonder wil ik Tijs van der Steen, Marcel Nowee, Richard Bouma, Yvon Bouma, Hilda Spoormaker,  David Bosman, Wouter de Zeeuw, Stefan Castelijn, Marleen van Gastel en Makz Kusters bedanken voor hun hulp!  Zonder hen hadden was dit niet mogelijk geweest.

P.s. Voor foto’s van het evenement kijk ook op FacebookInstagram of download ze via  Drive.

2 Reacties

  • Simon

    Gaaf man! Mooi verhaal, super succes!!!!

    Reply

Reageren