Events Nieuws

Meefietsen met kankerpatiënten tijdens Ketting van Ballonnen

Afgelopen zondag reed ik mee met de Ketting van Ballonnen. Een mooi initiatief van de VOKK (Vereniging ouders, kinderen en kanker) waarbij een groep van +/- 25 survivors zich een week lang in het zweet werkten om geld in te zamelen voor voor het Prinses Maxima Centrum. Zij fietsten een week lang langs allerlei sportuitdagingen. Zondag stond er een mooie tocht naar Culemborg op de planning.

De sportuitdagingen van die dag bestonden uit klimmen en capoeira. In Nieuwegein stond ons de de eerste uitdaging van die dag te wachten. Bij Mountain Netwerk krijgen wij eerst instructies over het zekeren en dan mogen we onze hoogte kriebels op de proef stellen.
Velen binnen de groep vinden het spannend of hebben hoogtevrees. Onderling helpt iedereen elkaar en word er goed naar elkaars grenzen geluisterd. Ik krijg ook wel een klein beetje de bibbers van de hoogte maar de adrenaline overwint. Het is totaal anders dan boulderen wat ik regelmatig doe. Er wordt veel meer een beroep gedaan op je conditie en kracht uithoudingsvermogen. Leuk om dit ervaren te hebben en jezelf zo uit te kunnen dagen.
Uiteindelijk heeft iedereen geklommen en zijn de angsten overwonnen. Super gaaf om te zien, ik ben trots op iedereen!

Na deze leuke ervaring vervolgen we onze tocht richting Cullemborg. Langs prachtige boomgaarden, uiterwaardes en idyllische dorpjes op weg naar een warme maaltijd. Wij worden verwend met een heerlijk diner om weer op krachten te komen.
S’avond wordt er nog gedanst door de groep, ik vertrek na het eten de op fiets richting huis. Ik heb een ontzettend leuke dag gehad met deze toppers!

Geen Reacties

Reageren