Nieuws

Verandering van spijs doet eten

In 2013 ronde ik mijn studie af als fysiotherapeut en kon ik aan de slag bij FTB in Baarn. Ik begon als trainer en bouwde langzaam mijn eigen klantenbestand op als fysiotherapeut. Veel verschillende projecten hebben de revu gepasseerd, hydrotherapie, topsport begeleiding, pilates en funxtion van alles wat.

Van de veelzijdigheid, het contact met mensen en vooral het sporten heb ik altijd enorm genoten. Dat je mag sporten en daar ook nog voor betaald wordt was voor mij een droombaan!

Zoals alles is er een andere kant van de medaille. Afgelopen jaren is er een hoop verandert in de zorg en word de kwalitatieve zorg tijd en aandacht voor de patiënt steeds minder. Stapels saaie administratie en bureaucratisch geneuzel om maar te verantwoorden dat we echt het beste voor hebben met de patiënt. Mijn inziens is dat wantrouwend en kortzichtig. Ik begrijp dat er efficiënt gewerkt moet worden maar ik geloof dat er andere manieren zijn om dat te bereiken. Vertrouwen op het goede hart van de zorgverlener en investeren in de zorg inplaats van het salaris van de CEO.

Het heeft het plezier in mijn werk niet gedrukt maar ik kan niet ontkennen dat het wel zijn invloed heeft gehad. Fysiotherapie is een prachtig vak en dat kunnen de zorgverzekeraars gelukkig niet afnemen.

Vandaag was mijn laatste dag als fysiotherapeut. Ik ben dankbaar voor wat ik allemaal heb mogen doen en meemaken. Dankbaar voor de leuke collega’s die ik altijd gehad heb en voor de mooie contacten met patiënten. Het is een mooie en bijzondere 6 jaar geweest! Bijzonder om zulke mooie woorden van mensen te ontvangen en lieve bedankjes te krijgen. Allen dank voor de mooie jaren!

6 Reacties

 • Masja Douma

  Mooie woorden Jitse! Ik had je graag nog even persoonlijk gedag willen zevenmaands zit op dit moment in Zwitsersland/Italië. Mede dankzij jou, drie jaar enthousiaste en bovenal gezellige fysio uurtjes kan ik weet meer dan gedacht. Ze gaan je nog missen bij de Ftb.Succes en plezier met je bijzondere mtb reis, ik blijf je volgen!!!
  Groetjes Masja

  Reply
  • Masja douma

   (En nu in het Nederlands haha)
   Mooie woorden Jitse! Ik had je graag nog even persoonlijk gedag willen zeggen maar ik zit op dit moment in Zwitsersland/Italië met de mtb. Mede dankzij jou, drie jaar enthousiaste en bovenal gezellige fysio uurtjes kan ik weer meer dan gedacht. Ze gaan je nog missen bij de Ftb. Succes en plezier met je bijzondere mtb reis, ik blijf je volgen!!!
   Groetjes Masja

   Reply
   • Jitse

    Dankjewel Masja! Het doet mij nog altijd goed om foto’s van jou op een mountainbike te zien, have fun in de bergen!

    Reply

Reageren