Vlog

Verblijven in het land van Maagd Maria, Mount Athos

Wat een bijzondere ervaring heb ik weer mogen opdoen. Dit keer in Mount Athos. Dit gebied bevind zich in de derde poot van de schiereilanden van Griekenland en is alleen toegankelijk voor mannen. Maagd Maria heeft dit stuk land heilig verklaard en sindsdien hebben zich er zo’n 20 Orthodoxe kloosters gevestigd. De een nog mooier dan de ander.

Een van de bijzondere dingen aan reizen vind ik dat ik verschillende culturen en religies van dichtbij mag mee maken. Ondanks dat ik niet gelovig ben werd ik meteen nieuwsgierig toen ik hoorde over Mount Athos. Deze plek is onafhankelijk van Griekenland en om het te kunnen bezoeken heb je heb er visum nodig. Ook mag je er als bezoeker maximaal 4 dagen zijn.
Al deze mysterie er omheen maakte mij alleen nog maar nieuwsgieriger en wilde dit absoluut ervaren. Omdat het zo’n bijzondere plek is wilde ik niet alleen als toerist rond huppelen. Ik wilde het echt ervaren en besloot het te bezoeken met 3 intenties.
1). Om kennis te maken met Orthodoxe geloof.
2). Om mijn ziektegeschiedenis (leukemie) te verwerken.
3). Om tijd te nemen voor zelf reflectie.

Het was een bijzondere ervaring op verschillende vlakken. Bekijk hier mijn ervaring in de kloosters van Mount Athos.

8 Reacties

 • Jan

  Hé pelgrim,
  weer een mooi verhaal. Fijn om die verdieping en verstilling bij je te zien. Succes!
  Knuffel Jan

  Reply
  • Jitse

   Ja was een hele mooie ervaring Jan! Zeker een aanrader;)

   Reply
 • Marie-Thérèse Jager

  Lieve Jitse
  Als “non-believer” had jij op mount Athos wel een heel bijzondere ervaring….nu weet je weer waarom je 1 jaar geleden bent gestart aan dit avontuur.
  Mooi dat je dit met ons deelt!!
  Tot het volgende vlot
  Pas op jezelf
  😘 MT

  Reply
  • Jitse

   Ja was heel bijzonder Marie. Leuk dat je zo up-to-date blijft! En fijn om te horen dat je weer op de been bent! Liefs Jitse

   Reply

Reageren