Vlog

Eenwording met de natuur

Na het bijzondere bezoek aan Mount Athos vertrok ik naar de volgende magisch plek in Griekenland. Vanaf Thessaloniki fietste ik 300 kilometer richting richting de Turkse grens. Z’n 50 kilometer voor de grens in Alexandroupolis, pak ik de boot naar dit bijzondere eiland. Van Griekse vrienden heb ik gehoord over dit “hippie” eiland en dat wilde ik natuurlijk met eigen ogen zien.

Na 3 uur varen kom ik aan in een kleine haven, ik stap op de fiets richting de kampeerplek die mij op de kaart is aangewezen. Er is een maar één weg aan deze kant van het eiland. Aan de ene kant van de weg zie ik de zee en aan de andere kant een statige rotsachtige berg die aan de voet bekleed met een deken van bomen. Eenmaal aangekomen op de kampeerplek weet ik niet wat ik zie.

Tentjes met prachtige zitplekjes, kampvuurtjes en mooiste decoraties. Langzaam fiets ik door dit sprookjesbos op zoek naar een plekje voor mijn tent. Ik strijk neer op een prachtig plekje zo’n 50 meter van het strand waar ik toch beschut door de bomen. Ik voel me direct thuis, zet mijn tentje op, trek mijn schoenen uit loop naar de zee. Opnieuw valt mijn mond open van verbazing.
Op het strand staan een soort gevlochten hutjes die mij doen denken aan Robinson Crusoe. Er ligt een ouder stel naakt te zonnen en dobberen er wat mensen in de zee. Ik trek mijn kleren uit en duik in de zee vanaf dat moment wordt ik één met de natuur. Bekijk hier bijzondere ervaring op dit onbekende hippie eiland!

4 Reacties

 • Hans van Ek

  Jitse,

  Ik geniet van alle filmpjes !
  Veel plezier en wees voorzichtig (ook met je fiets)
  Groet van Hans

  Reply
 • Wilma Westbroek (collega van Yvon)

  Hallo Jitse,

  Prachtig, wat een ervaring!
  Veel succes en fietsplezier verder.

  Groeten Wilma.

  Reply

Reageren