Nieuws

Een mijlpaal is bereikt!

Allereerst gelukkig nieuwjaar lieve volgers!!! Ik wens ieder een prachtig, gezond, sportief jaar waarin er hopelijk weer mooie dromen in vervulling gebracht mogen worden!

Het is even stil geweest vanwege onderhoud aan de website, geen toegang wegens blokkades door overheden of gebrek aan werkend internet. Ondertussen is er een hoop gebeurd en is er groot nieuws!   

Het jaar begint goed, een mijlpaal is bereikt, ik heb 5000 km gefietst! Kilometer voor kilometer rol ik dichter naar India. Kilometer voor kilometer wordt er geld in gezameld voor kinderen met kanker. Keer op keer geeft het mij kracht om de pedalen rond te krijgen, als ik denk aan hen die vechten voor hun leven, voor hun toekomst. 

Keer op keer voel ik hoe gezegend ik ben dat ik dit mag doen, dat mijn lijf dit aan kan. Keer op keer realiseer ik mij dat er andere survivors zijn die er minder goed vanaf zijn gekomen of nog steeds aan het strijden voor verbetering van kwaliteit van leven. Ik voel hoe belangrijk beweging is, hoe het mij veerkracht geeft. Beweging geeft het lichaam en de geest de kracht en ruimte om de stappen te nemen richting onze dromen.

Als ervaringsdeskundige ervaar ik zelf dat sporten een remedie is tegen chronische vermoeidheid. Door te sporten blijf ik fit en heb ik minder last van een vermoeid gevoel gedurende de dag. Wanneer je actief bent wordt er niet alleen endorfine (het geluksstofje) geproduceerd maar ook geeft het geestelijke rust. 

Wanneer je sport ben je volledig daarmee bezig en vergeet je even alle dingen die je moet doen of gedaan heb, de tijd staat stil. Je bent in het moment, “mindful”, zoals dat zo mooi heet. Je aandacht is daar op dat moment, niet bij de toekomst, niet bij het verleden maar in het nu. Hier vinden we rust en kunnen we genieten wat we op dat moment voelen, zien, ruiken, proeven of horen. Dit verdient ieder ziek kind of survivor van kinderkanker! 

Samen kunnen we hiervoor zorg dragen. Dankzij jou komen we iedere kilometer die ik fiets een klein stukje dichtbij om dit te realiseren. Iedere kilometer wordt er gebouwd aan steun voor het MAXIMAAL bewegen programma in het Prinses Maxima Centrum. Onder begeleiding van collega’s fysiotherapeuten Patrick en Peter worden kinderen gestimuleerd om op een speelse manier zoveel mogelijk te bewegen tijdens hun behandeling. Onderzoek wijst uit dat kinderen die sporten tijdens hun behandeling een betere conditie en kwaliteit van leven behouden. Mijn visie is dat dit kinderen in staat stelt om te doen wij ze echt leuk vinden. Dat ze hun dromen kunnen naleven zoals ieder ander kind. Het zou geweldig zijn als we dit zouden kunnen bereiken voor alle kinderen met kanker en survivors van kinderkanker.         

Wil jij hier je steentje aan bijdragen maar ben je nog geen donateur van Stichting DreamCycle? Meld je dan nu aan! En sponsor mij voor elke gefietst kilometer. Doneer je liever eenmalig dan kan natuurlijk ook, elke cent is welkom. Klik op de link en wordt donateur.    

Ben je al donateur dan ontvang je binnenkort een mail van mij met een betalingsverzoek.

Volgende week meer over mijn avonturen door een bijzonder en niet alledaagse bestemming, namelijk Iran. Hou je mail in de gaten voor de updates! Tot de volgende! 

2 Comments

  • Alice Gipon

    Fantastisch Jitse…! Van harte gefeliciteerd met het behalen van je doel…een top prestatie!

    Reply

Leave a Reply