Over mij

Mijn naam is Jitse Bouma, ik ben fanatiek sporter en groot liefhebber van reizen. Na de zomer vertrek ik op de fiets naar India om geld in te zamelen voor het Prinses Maxima Centrum.

Waarom ga ik 10.000 km’s fietsen voor kinderen met kanker?

Op mijn 12de kreeg ik leukemie. Gedurende 2 jaar was ik beperkt in mijn energie en kon ik niet sporten. Door hard te trainen onder begeleiding van een fysio werd ik weer fit! Ik vond zijn werk zo gaaf dat ik ben te gaan studeren om zelf fysiotherapeut te worden. Na 5 jaar dit mooie vak te hebben uitgevoerd, heb ik besloten om te stoppen en weer te gaan reizen.

Reizen

Mijn droom als klein jongetje was om de wereld over te reizen. Een van de plekken die indruk op mij maakte was de Amazone. Vorig jaar heb ik een maand in de jungle van het Amazone gebied gewoond en kwam een van mijn grote wensen uit. Toen ik daar verbleef kwam ik tot inzicht dat de leukemie toch een grotere impact op mijn leven heeft gehad dan ik in eerste instantie dacht, en daar wilde ik iets mee doen! Ik wilde reizen maar dan niet milieubelastend. Dit in combi met mijn liefde voor sporten en in de natuur zijn bracht mij op het idee om te gaan fietsen! Ik bedacht me ” hoe gaaf is het als ik als ex-kankerpatient de kinderen die op dit moment in het ziekenhuis liggen kan inspireren door ze mee te nemen achter op mijn fiets”

Van het een kwam het ander en een half jaar later was daar Stichting DreamCycle. 
De stichting werkt samen met het Prinses Maxima Centrum en zet zich om “kinderen met kanker en ex-patiënten van kinderkanker te inspireren om hun dromen na te leven”. Daarnaast zamelen wij geld in voor onderzoek naar “de verbetering van participatie bij kinderen met kanker middels ergotherapie”.

Vloggen

Samen met artsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten uit het Prinses Maxima Centrum proberen we kinderen te motiveren om meer te bewegen en te participeren in o.a. sport. Ik ga dit doen door middels van vloggen! Middels mijn blogs en vlogs hoop ik kinderen te inspireren om hun dromen na te leven en hun hart te volgen tijdens en na hun ziekte periode. Kinderen die, net als ik toentertijd, beperkt worden door hun ziekte.

Ik geloof dat positiviteit ons helpt om verder te komen.  Daarom denk ik dat we kinderen met kanker kunnen helpen hun dromen na te leven, ook al zijn ze ernstig ziek. Door de kleine stapje toe te juichen geven wij hen vertrouwen in hun eigen lichaam en kunnen zij de ziekte even vergeten en genieten van de stap richting hun grote droom!

Helpt u ook mee? Klik HIER om te doneren.