Stichting DreamCycle

Stichting DreamCycle is in het leven geroepen om kinderen met kanker en ex-patienten van kinderkanker te helpen hun dromen na te leven. Ondanks dat zij beperkt zijn in wat ze op dit moment kunnen hoeft dat hun dromen niet in de weg te staan. Dit kunnen dromen zijn op korte of op lange termijn. Van een dagje naar een pretpark tot worden van prof voetballer of filmster.
Om dit mogelijk te maken is bewegen tijdens en na de ziekte van groot belang. Zowel fysiek als mentaal zullen kinderen ondersteund worden om het vertrouwen in hun eigen lichaam terug te winnen. Stichting DreamCycle werkt samen met het Prinses Maxima Centrum om dit doel te bereiken.

Hoe doen wij dit?

De stichting zet zich in om kinderen te inspireren en te motiveren om door middel van bewegen meer energie te krijgen en hun dromen na te leven. De stichting zal dit op verschillende manieren trachten te bereiken. Zo zullen er activiteiten georganiseerd worden om kinderen het plezier van bewegen te ervaren.  Tevens proberen wij kinderen te inspireren middels blogs en vlogs gemaakt door Jitse Bouma (ex-kanker patiënt en oprichter van stichting DreamCycle) gedurende zijn fietsreis naar India.  Binnen het Prinses Maxima Centrum heeft men het programma “maximaal bewegen” ontwikkeld. Dit programma is er op gericht dat kinderen zoveel mogelijk worden gestimuleerd te bewegen tijdens hun ziekte . Daarnaast wordt er onderzoek gedaan om het belang van het bewegen bij kinderen met kanker ook wetenschappelijk te onderbouwen. Kinderen zullen hierbij begeleid worden door de behandelende artsen en fysiotherapeuten.
Wij vinden dit een geweldig initiatief en zal ook hierin ook mee participeren.
Zo worden hebben de kinderen de gelegenheid om via een simulatieprogramma mee te fietsen met Jitse tijdens zijn reis. Ook kunnen kinderen hem vragen stellen via de “Dreamers” Facebook groep.  Stichting DreamCycle zamelt geld om dit het maximaal bewegen programma en het onderzoek te ondersteunen.
Helpt u mee de dromen van ziekte kinderen te verwezenlijken? Klik hier om te doneren.

Nieuwsgierig naar onze visie, missie of financieel overzicht?  Stichting DreamCycle is open en transparant over zijn beleid en uitvoering kijk voor meer info naar ons beleidsplan.